A Lakatos Család Fényképes Krónikái

(2003 Decemberétől 2005 Októberig)

Nyomtatható verzió letöltése.

 

Excalibur Hotel, Las Vegas. 2003 december. Egy éjszakát Las Vegas-ban töltöttünk amikor Los Angeles-ből Denver-be költöztönk, ami egy három napos út volt, kb 1650 km. Az Excalibur Hotel kívül és belül úgy néz ki mint egy középkori kastély és még lovagi tornákat is rendeznek esténként.

 

Coca Cola üzlet, Las Vegas. 2003 december. A Coca Cola üzlet az egy négy emeletes épület Las Vegas belvárosában. Az épület külsején agy öt emeletes neon kivilágítású Coca Cola üveg van aminek a belsejében egy lift megy a földszintről a harmadik emeletre. A második és harmadik emeleten egy nagyszerű Coca Cola múzeum volt, ami egy pár éve bezárt.

 

Modern tömegközlekedés. Itt még gőzös húzza a vonatokat. Georgetown, 2004 június. Georgetown az egy kis város Denver-től 70 km-re nyugatra a Sziklás Hegységben. A George Town Loop Railroad vasút az eredeti 1920-as évek beli állapotában van megőrizve, a Georgetown és Silver Plume közötti oda-vissza utat egy óra alatt teszi meg a gőzös.

 

Megy a család dolgozni kommunista szombaton.  Ezüst bánya a szikláshegységben. Georgetown, 2004 június. Ehhez a bányához csak a gőzvonattal lehet eljutni. A bánya a 20-as években zárt be, egy fél órás túra alatt az idegenvezető megmutatta hogy milyen volt az élet az ezüst bányában. Csak a harmadik szintre lehet bemenni, a másik négy szint vagy be van omolva, vagy el van árasztva vízzel.

 

Félúton a Pikes Peak hegycsúcsra. Colorado Springs, 2004 június. Colorado Springs az 120 km-re délre van Denver-től. A Pikes Peak hegycsúcs 4300 méter magasan van (nem Kékes Tetőről van itt szó). Olyan magasságban a levegő olyan ritka és olyan kevés az oxigén, hogy nehezen lehet levegőt kapni, egy éven aluli gyerekeket föl sem engednek.

 

A Pikes Peak tetején. Így néz ki a világ 4300 méter magasságból. Az oxigén hiánytól és a magasságtól szinte szédül az ember.

 

Szintén a Pikes Peak tetején. Itt nem csak hogy júniusban még nem olvadt el a hó, hanem már agusztusban elkezd esni.

 

Nem a Marson hanem a Pikes Peak tetején. A hegy lábánál jó meleg nyári idő volt, itt a hegycsúcson nem sokkal fagypont fölött volt a hőmérséklet. Mivel nem is volt nállunk elég meleg ruha az Anna az én pulóveremben van, fölhajtott ujjal és földig ér.

 

Cave of the Winds (Szelek Barlangja) cseppkő barlang. Colorado Springs, 2004 június.

 

Belmar park. 2004 október. Ez a park és tó olyan tizenöt perc séta a házunktól.

 

A Rachel szülei, Jan és Bruce (fenti kép) a tavasszal egy hétig itt voltak látogatóban

 

.

A Rachel öccse, Noah szintén itt volt a tavasszal látogatóban. A háttérben Denver látható, lagalább is ami a szmogon keresztül látható.  Noah az idén hat hónapot töltött Hong Kong-ban a Youth With a Mission nevű keresztény evangelizációs szervezet Biblia iskolájában. Ezalatt az idő alatt Dél Kóreában, Mongóliában, Kínában, Tájföldön és Laoszban is járt evangelizációs úton. Noah misszionárius szeretne lenni Kínában és a célja hogy a 2008-as Beijing-i olimpiai játékok előtt már Kínában fog lakni.

Lovaglás a Griffith parkban. Los Angles, 2005 július.

 

Lovaglás a Griffith parkban. Los Angles, 2005 július.

 

Skip nagybácsi autója. Skip nagybácsi a Rachel anyukájának nővérének a volt férje. A gyerekek nagyon szeretik Skip nagybácsit, de sajnos csak ritkán látják, mivel ő Los Angeles-ben lakik, ezért feltétlenül meglátogattuk a nyaralás során. Skip tizennyolc évig élt Angliában misszionáriusként és több mint három gyülekezetet alapított. Ez egyébként egy vadonat új 2004-es Ford Mustang. A kölyköknek iszonyatosan tetszett amikor csikorgó és füstölő kerekekkel kilőtt a kocsi (gondolom ezek után Skip nem fogja engedni hogy vezessem a kocsiját).

 

Disneyland. 2005 július. Gondolom a nagy egeret nem kell bemutatnom.

 

Szintén Disneyland. Rachel, Joshi, Josiah és Dan. Dan a gyerkőcök kedvenc unokatestvére, habár igazából nem az unokatestvérük, hanem a Rachel unokatestvére anyai ágon és a Skip nagybácsi fia.

 

És megint Disneyland. Ez Tom Sawyer szigete.

 

Legoland, San Diego. 2005 július. Az épületek a háttérben mind LEGO-ból vannak építve. Legoland közepén van Miniland, ahol az Egyesült Államok leghíresebb városai  és látványosságai (itt a háttérben New York City) modelkén fel vannak építve LEGO-ból.

 

 

 

Mégegy kép Legoland-ből. Ez a főváros, Washington, D.C. A háttérben a Fehér Ház, kb 250 ezer LEGO kockából épült.

 

Balboa park. San Diego, 2005 július.

 

San Diego kikötő, hajó múzeum. 2005 július. A múzeumban négy hajóra lehet felmenni, két vitorlás, egy komp és egy tengeralattjáró. Ez az HMS Surprise fedélzete, ez a vitorlás a 2003-ban megjelent Kapitány és katona (Master and Commander) című filmben játszota a főszerepet Russell Crowe parancsnoksága alatt.

 

A Star of India (India Csillaga) vitorlás 1923-as nyugdíjba menetele óta horgonyoz a San Diego öbölben.

 

Ez a Szovjet tengeralattjáró 2005 májusa óta van kiállítva a San Diego hajó múzemban.

 

A Vörös Hadsereg legfiatalabb tengerészei. A tengerelattjáróba kövér túristákat nem engednek be hogy be ne szoruljanak. Kb tíz ilyen kis lyukon kellett keresztül másznunk hogy a tengeralattjáró elejéből (bejárat) a végéig eljussunk (kijárat). Nagyon kevés hely volt ahol fölegyenesedve lehetett állni.

 

Sziklamászás. Bal oldalon Anna, jobb oldalon Joshi. Ez a sziklamászó fal egy sport üzletben van nem messze a házunktól. Majdnem négy emelet magas. A nyár óta rákaptak a kölykök a sziklamászásra. 2005 agusztus.

 

Az irdámban. 2005 agusztus.

 

A büdös kölykök (Joshi és Anna) piszkálják a drága zárt rendszerű TV felszerelést az irodámban. 2005 agusztus.

 

 

 

 

A fenti négy kép Estes Park-ban készült 2005 októberében, a Lily tó mellett.  Estes Park Denver-től 100 km-re észak-nyugatra van a Sziklás Hegységben. Nagyon népszerű túrista hely egy völgyben 2292 méter magasan.

 

Josiah, Anna és Rachel huga, Sarah. Ez a kép júliusban készült szintén Estes Park-ban.

 

Ey a házunk amit 2005 szeptember 23-án vettünk. Ez a kép október 11-én készült amikor az első hó leesett. Mivel Lakewood 1625 méteren van itt néha korán esik a hó, de amint a képen is látható nagyon gyorsan el is olvad.

 

 

Ez a kép a Lakeside (Tópart) vidámparkban készült agusztusban. Ez a vidámpark tőlünk nem messze van és a gyerekek az iskolából kaptak egésznapos jegyet a jó tanulmányi eredményükért.